Пилешки бутчета с ориз и праз на фурна
Pileći bataci sa pirinčem i prazilukom u rerni
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз и праз на фурна

Пилешки бутчета с ориз и праз на фурна

Пилешки бутчета с ориз и праз на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Колко е хубаво да се прибереш вкъщи и на масата да те чакат тези пилешки бутчета с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • подправка за пиле - 2 ч.л. / куркума, кориандър, сол, захар, чесън, лук, червен пипер, босилек/
  • чубрица - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл.
  • масло - 50 г
  • сол на вкус
  • вода - 3 ч.ч.
  • черен пипер на зърна - 4 - 5 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват, подсушават се и се намазват с предварително смесените подправка за пиле, чубрицата, черния пипер и олиото. Слагат се в чиния, завиват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника да се мариноват.

Празът се измива, почиства се и се нарязва на ситно.

Морковите се белят и се настъргват.

В тенджера или дълбок тиган се разтопява маслото и в него се запържват праза и морковите.

След това се слага ориза и се долива вода. Оризът се добавя, запържва се и се долива водата. Овкусява се със сол и черен пипер на зърна.

Тавата на фурната се подмазва и щом ориза заври се слага в нея.

Бутчетата се изваждат от хладилника и се подреждат в тавата.

Пилето с ориз се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: