Агнешко шиш кебап

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Агнешко шиш кебап1 / 2
11/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на средно големи парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги залейте с олиото. Нанижете шишове, като редувате парчета месо, гъби, цели или срязани на две и люти чушки.

Така приготвените шишове се изпичат до готовност на скара или плоча.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне, добавете брашното и запържете за няколко минути. Сложете доматеното пюре и налейте 500 мл гореща вода или костен бульон. Разбъркайте добре и залейте с бялото вино. Сложете дафинов лист и черен пипер на зърна. Варете соса поне 10 минути на умерен огън.

Изпечените шишове се подреждат в тава, заливат се с горещия сос и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднасят се поръсени със ситно нарязан пресен магданоз и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка: