Пуешки джоланчета в плик
Ćureći bataci u kesi

Пуешки джоланчета в плик

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4822k2k9635
Пуешки джоланчета в плик
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене90 мин.
Общо210 мин.
Порции4
"Само картофките липсват за тези пуешки джоланчета"

Необходими Продукти

  • пуешки джолан - 4 бр.
  • вино - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • кайзерова подправка - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките джолани се почистват и измиват много добре.

Виното се разбърква със солта в дълбока купа.

Прибавя се натрошения на ситно дафинов лист.

Джоланите се потапят във виното от всички страни и се оставят в хладилник за 1 час.

Кайзеровата подправка се слага в плитка чиния.

Разбърква се с олиото до получаване на хомогенна смес.

След като се извадят от хладилника, джоланите се овалват от всички страни в кайзеровата подправка и се слагат в плика за печене.

Пликът се завързва и се слага в хладилник за 30 мин.

След като се извади от хладилника, се слага в плитка тава и се пече 90 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Вода не се добавя в плика с пуешките джолан в плик. Джоланите при печенето пускат собствен сос, в който се пече.

Температурата на фурната не трябва да надвишава 180 °C, т.к. пликът при печенето се надува и при по-висока температура се спуква.

След като се изпече и извади от фурната, пликът се разрязва, за да се запази хрупкавата коричка на печената пуйка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: