gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чешко кисело зеле

Чешко кисело зеле

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Чешко кисело зеле1 / 2
11/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, голяма, нарязана на ситно
  • олио - 2 с.л., слънчогледово
  • чесън - 1 глава, на отделен на цели скилидки
  • ябълки - 3 бр., обелени, почистени от семенната част и нарязани
  • кисело зеле - 600 г, нарязано на ситно
  • кимион - 1 ч.л. на семена
  • хвойна - 6 зрънца, намачкани
  • вода - 4 с.л., вряла, при необходимост
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 4 с.л., сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в олиото на умерена температура около 3 мин. Добавя се чесънът, киселото зеле, ябълките, кимиона и хвойната.

Държи се на слаб огън, като при необходимост се долива с вода. Овкусява се със солта и черния пипер.

Добавя се виното и се държи на огъня около 2 мин. Сервира се с пресен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
31
20
11
Дай твоята оценка: