Пилешки гърди със сирена с гъбен сос
Pileće grudi sa sirevima i sosom od pečuraka
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки гърди със сирена с гъбен сос

Пилешки гърди със сирена с гъбен сос

ИскраИскра
Помощник Готвач
956381163001
Пилешки гърди със сирена с гъбен сос
Снимка: Искра
1 / 3
10/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Горещо препоръчваме това ястие с пилешко и сирена - истински кулинарен разкош"

Необходими Продукти

  • за гъбите
  • масло - 4 с.л.
  • гъби - 250 г, нарязани
  • чесън - 4 скилидки, смлени
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за пилето
  • пилешки гърди - 4, без кожа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • моцарела - 8 филийки сирене
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган или кашкавал
  • за соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 големи скилидки, смлени или нарязани на ситно
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • течна сметана - 1 - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. фино настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • царевично нишестено - 1/2 ч.л. + 2 с.л. вода (за сгъстяване соса)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме тигана на котлона и загряваме маслото. Прибавяме чесъна и бъркаме за около минута, след което добавяме гъбите, солта, пипера и магданоза.

Готвим, докато гъбите омекнат и течността се изпари, като от време на време разбъркваме.

Овкусяваме пилето със солта, пипера, лука и магданоза.

Разрязваме по дължина, така че да се получи джоб, в който слагаме по 2 резена моцарела и разпределяме гъбите равномерно. Слагаме вътре и по 1 с.л. пармезан.

Затваряме пилешкото с няколко клечки за зъби. В тигана, в който сме приготвяли гъбите, запечатваме месото до златисто, след което го прехвърляме в тавичка и печем пилешките рулца в предварително загрята на 200°C фурна за 20 минути. Ако останат гъби, ще ги използваме за соса за тези пилешки руладини.

За соса запържваме чесъна в зехтина. Намаляваме топлината и добавяме горчицата, сметаната и пармезана.

Разбъркваме, докато се разтопи, и при необходимост сгъстяваме с нишестето.

Подправяме със сол и пипер на вкус гъбения сос. Ако са ни останали от гъбите, ги прибавяме към соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: