Пелмени без месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пелмени без месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"И с тази плънка пелмените са много вкусни"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 100 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • Плънка
  • извара - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • масло - за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си слагаме пресятото брашно, добавяме разбитото яйце, водата и сол на вкус.

Омесваме си тестото, покриваме купата с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. Приготвяме си плънката от натрошената извара, разбитото яйце, настърганата скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус, омесваме добре.

Тестото за пелмени разточваме с дебелина около 2 см.

С чаша изрязваме кръгове, краищата на всеки кръг мажем с яйце, слагаме от плънката и прегъваме.

В тенджера захранваме подсолена вода, щом заври, пускаме пелмените и варим, докато изплуват пелмените с извара.

Изваждаме с решетъчна лъжица и сервираме пелмени без месо с разнопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: