Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с течен шоколад и краве масло

Торта с течен шоколад и краве масло

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Торта с течен шоколад и краве масло3 / 3
12/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Как да се откажем от сладките изкушения, когато съществуват десерти като тази шоколадова тортичка"

Необходими Продукти

  • пандишпан
  • бакпулвер - 12 г /1 пакетче/
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1 и 1/2 в.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 1 в.ч.
  • крем
  • течен шоколад - 130 г
  • захар - 1 в.ч.
  • краве масло - 200 г
  • прясно мляко - 500 г
  • царевично нишесте - 1/2 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • глазура
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 5 с.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем:

Сипете захарта при млякото на котлона и бъркайте да се разтопи. Преди да заври сипете нишестето и какаото, разбъркайте до сгъстяване.

Махнете от котлона, добавете шоколада и разбъркайте, докато изстине. Добавете мекото масло и разбийте с миксер до получаване на шоколадов крем.

Пандишпан:

Разбийте захарта с яйцата. Добавете олиото. Смесете всички сухи продукти и пресейте. Добавете на части при сместа с яйцата.

Сипете сместа за пандишпана във форма за печене 20 см. Печете блата за пандишпановата торта на 180 градуса до готовност.

Глазура:

Смесете в малка тенджера сухите продукти. Добавете млякото и разбъркайте да не се образуват бучки. Сложете на котлона до сгъстяване. Свалете и добавете течния шоколад и маслото.

Оставете да изстине. Нарежете блата за шоколадовата торта на три части и започнете сглобяването ѝ. Редувайте блат, крем, блат, крем и блат. Приберете за половин час в хладилник.

После залейте с тортата с глазура.

Бързата шоколадова торта декорирайте както желаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: