Задушен черен дроб
Sauteed Beef Liver
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушен черен дроб

Задушен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Задушен черен дроб1 / 2
09/12/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: