Лозови и зелеви сармички в тенджера
Sarmice od kupusa i listova vinove loze u šerpi
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови и зелеви сармички в тенджера

Лозови и зелеви сармички в тенджера

ЗориЗори
Новак
34191545208
Лозови и зелеви сармички в тенджера
Снимка: Зори
1 / 3
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Имаме цели два вида сармичи - зелеви и лозови, изберете от кои ще хапнете"

Необходими Продукти

  • плънка
  • чесън - 2 скилидки
  • зелев сок - 1 к.ч.
  • праз - 3 стръка
  • моркови - 2 бр. дребни
  • вода - 1 к.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • целина - 1 малка глава
  • подправки
  • кимион
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • още
  • зеленчуков бульон - 1 .
  • кисело зеле - 1 зелка
  • лозови листа - 15 бр. от буркани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запазете по-големите зелеви листа. Другите нарежете наполовина или оставете цели, ако са по-малки. Другото кисело зеле накълцайте на дребно.

Обелете и настържете морковите или ги нарежете на кубчета. Почистете и нарежете чесъна, лука и целината. Запържете ги в тиган, добавете зелевите листа. Сипете олиото, ориза и гответе до прозрачност. После сипете и зелевия сок.

След като се сгъсти, подправете плънката за зелеви сарми с подправките. Разпределете върху листата и навийте сармичките.

Сложете обърната чиния на дъното на тенджера. Сложете 1-2 зелеви листа. Подредете лозовите сарми, сложете още няколко зелеви листа, сипете бульона и захлупете с чиния.

Варете лозовите и зелевите сармички в тенджера за 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: