Зелеви сармички в йенска тенджера
Sarmice od kupusa u vatrostalnoj posudi
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сармички в йенска тенджера

Зелеви сармички в йенска тенджера

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
288555857
Зелеви сармички в йенска тенджера
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
12/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции20
"Пак ще си приготвим тези чудни сармички, защото още от детството са ни любими"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в голяма тенджера, налейте малко вода, 5 с.л. олио и я поръсете с чубрицата, джинджифила и черния пипер.

Разбъркайте каймата и когато течността изври, сипете ориза. Разбъркайте отново и махнете съда от котлона.

Почистете киселото зеле от твърдата част.

Във всяко едно листо сложете от плънката и навийте зелевите сармички.

Подредете ги в йенска тенджера с капак плътно една до друга.

Останалата плънка може да изсипете върху тях.

Налейте вода в съда, така че да бъдат изцяло покрити.

Сложете ги във фурната на 200 °C и ги печете до готовност.

По желание ги поднесете с млечен сос.

Зелевите сармички в йенска тенджера са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: