gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински гърди с печурки на фурна

Свински гърди с печурки на фурна

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2201k7381k9
Свински гърди с печурки на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ако ви се хапва нещо със свинско, ето нашето предложение за печено свинско със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • сладки картофи - 1 кг
  • гъби - 250 гр печурки
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2 бр
  • лук - 1 глава стар
  • черен пипер - 3 ч.л.
  • чубрица - 3 ч.л.
  • мащерка - 3 ч.л. суха
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • бира - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гърдите на отделни ребра и ги сложете в купа. Добавете малко олио, малко червен пипер, черен пипер, чубрица, сол и мащерка. Разбъркайте хубаво, сложете стреч фолио и оставете в хладилника да се маринова.

Измийте сладките картофи и ги нарежете на полумесеци.

В тавата на фурната сложете олио, подмажете хубаво.

Разбъркайте картофите с мащерка, сол, черен пипер, червен пипер, малко олио и чубрица. Разбъркайте хубаво и изсипете картофите в тавата.

Морковите обелете и нарежете на жулиени. Сложете ги в купата, където сте овкусили картофите и разбъркайте, за да оберете останалите подправки. Добавете ги към картофите.

Гъбите измийте и нарежете на четвъртинки. Овкусете със сол и черен пипер и ги добавете в тавата.

Лукът се обелва и се реже на полумесцеци, които се разделят и се разпределят в тавата.

Чесънът се разделя на скилидки, но не се бели. Слага се така в тавата.

След като всички зеленчуци са в тавата, извадете свинските гърди и ги подредете върху зеленчуците. Сипете бирата и печете в загрята на 180 градуса фурна за около час или до готовност на всички продукти.

Изключително вкусно ястие се получи! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: