Класически щрудел

28/12/2013
Мариана
отМарианаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 255
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в подходяща купа. В средата сложете яйцето и олиото. При непрекъснато бъркане добавете лимоновия сок и на тънка струйка водата. Бъркайте до получаването на еднородна смес, която се отделя без проблеми от стените на съда.

Намажете тестото с малко масло или олио и го покрийте с фолио. Оставете го 1 час на топло, за да втаса.

Измийте стафидите и ги накиснете в коняка за 10 минути. Отцедете ги и ги смесете със захарта и канелата. Добавете обелените и нарязани на кубчета ябълки. Напръскайте ги с лимонов сок, за да не потъмнеят.

Пригответе памучна или ленена кърпа и я поръсете с олио. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност. Разделете го на две части. Разточете едната част на много тънка кора, която се слага върху кърпата. Разпределете половината от плодовата смес в единия край на кората и с помощта на кърпата я навийте на стегнато руло. Повторете процедурата и с останалото тесто.

Корите се поставят в предварително намазнена тавичка. Щруделът се пече около 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поръсете обилно с пудра захар още топлия сладкиш.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 07:06
досега винаги съм го правила само с готови кори и сега искам аз да си ги направя, но дали е вярна рецептата?
0
0
ЦУНИЧКА
ЦУНИЧКА
19.11.2015 08:09
Абсолютна глупост! В тестото се добавя оцет,а не лимон и никакво втасване на топло няма! Къде има мая,че да трябва втасване? Съвсем непрофесионално написано!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв