Печена гъска с пълнеж от салвия и лук

15/12/2013
Antonina
отAntoninaНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене180 мин.
Общо225 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 713
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса. С помощта на вилица набодете патицата по цялата повърхност. Натрийте я със сол отвън и отвътре.

Загрейте маслото и запържете за кратко ситно нарязания лук и бекона, предварително нарязан на кубчета. Когато лукът омекне, добавете нарязаната на кубчета ябълка и сините сливи. Оставете продуктите да се запържат за няколко минути.

Дръпнете съда от огъня и добавете портвайна, галетата, салвията, яйцето и черен пипер на вкус.

Напълнете гъската с приготвената смес. Зашийте я, а после я вържете добре с дебел конец. Пълнената гъска се поставя върху решетка в тава и се пече.

Времето за печене се изчислява според теглото на напълнената птица. Падат се по 12 минути на всеки 450 г тегло плюс 15 минути допълнително. Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светла
Светла
15.12.2013 18:04
Много добре изглежда, ама не е гъска, а патица
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв