Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Грис халва с орехи и ванилия

Грис халва с орехи и ванилия

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k388
Грис халва с орехи и ванилия
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
17/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Единственото лошо нещо е, че не знаем колко време ще седим и просто ще си хапваме от тази грис халва"

Необходими Продукти

  • грис - 200 г пшеничен
  • орехи - 1 шепа
  • олио - 120 мл
  • сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 700 мл
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе захарния сироп с продуктите за него.

В друг съд сипете олиото и гриса.

Не спирайте да бъркате сместа с дървена лъжица, докато придобие златист цвят.

Махнете я от котлона.

Изсипете на части сиропа вътре и хубаво разбъркайте.

Върнете съда на котлона и оставете сместа да се сгъсти.

Вземете една форма за кекс и я поръсете с орехите.

Изсипете гриса отгоре и хубаво загладете с лъжица.

Оставете грис халвата да стегне на хладно.

Обърнете я след това в поднос и я сервирайте нарязана.

Грис халвата с орехи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: