gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Тригуни с ванилов крем

Тригуни с ванилов крем

Тригуни с ванилов крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Никога не можем да устоим на тези тригуни от бутертесто с ванилов крем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете жълтъците, половината прясно мляко и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел до еднородна смес без бучки.

Добавете останалото мляко, захарта, ванилията и лимоновата кора.

Сложете на котлона и варете на ниска степен около 8-10 минути.

Изключете, махнете, лимоновата кора и оставете да се охлади ваниловият крем.

Извадете бутертестото и нарежете на квадрати.

Сложете в единия край от крема и затворете на триъгълник. С вилица притиснете краищата, за да не изтече кремът по време на печене.

Подредете домашните тригуни в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете ретро сладкишите в загрята фурна на 200 °C до готовност.

Извадете, охладете и преди да сервирате поръсете с пудра захар тригуните с ванилов крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: