Скариди с аспержи на тиган
Škampi sa šparglama u tiganjuPan-Fried Shrimp with Asparagus
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди с аспержи на тиган

Скариди с аспержи на тиган

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
2682k9931k2
Скариди с аспержи на тиган
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Една много интересна рецепта за скариди на тиган"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и нарязват на парчета с дължина около 3 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода за 5-7 минути.

В тиган се загрява половината от кравето масло.

Скаридите трябва да са предварително почистени и след това се прибавят в тигана. Запържват се от всички страни.

След като са готови, може да се извадят от тигана и се оставят настрана.

В тигана отново се слага останалото краве масло и се добавят нарязаните аспержи и подправките, сол, мащерка, чесъна - нарязан на колелца, соевия сос и по желание лют червен пипер.

Когато поомекнат аспержите, сложете скаридите и добавете виното.

Гответе докато виното изври за още около 5 минути. Накрая овкусете ястието с лимонов сок.

Скаридите с аспержи на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: