Пържени филийки по турски
Жареный хлеб по-турецкиPrženice na turski način

Пържени филийки по турски

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2031k6891k9
Пържени филийки по турски
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
17/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
"Няма да си кривим душата, искаме всяка сутрин да си хапваме от тези пържени филийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 8 филии
  • олио - за пържене
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете филийките хляб и ги разрежете през средата.

Загрейте олиото в тиган.

В купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте.

Когато олиото загрее, потапяйте филийките в сместта и пържете до златисто.

Готовите пържени филийки оставете върху кухненска хартия или салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Поднесете със сладко по избор или каквото обичате.

Изключително вкусни и пухкави филийки!

Пържените филийки по турски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: