Пуешки бургер на грил тиган
Ćureći burgeri na gril tiganju
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Пуешки бургер на грил тиган

Пуешки бургер на грил тиган

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4822k2k9455
Пуешки бургер на грил тиган
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
18/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"С всяка хапка все по-вкусен ни се струва този пуешки бургер"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • подправка за бургери - 15 г Класик
  • пържен лук - 3 бр. щипки
  • лютеница - 50 г
  • олио - 50 мл.
  • битки за бургер - 3 бр. домашни *
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Премахва се кожата и се обезкостяват.

Месото се смила в месомелачка.

Прибавя се подправката за бургери Класик.

Каймата се омесва и се оставя за 30 мин в хладилник.

След като се извади от хладилника, от каймата се оформят три топчета.

Всяко топче се сплесква на тънко кюфте бургер.

Кюфтетата се пекат в предварително загрят грил тиган в малко олио.

Пекат се от двете страни до готовност.

След като се изпекат питките от кайма, в тигана се изпичат яйцата, като всяко яйце се пече отделно, без да се разбърква.

Питките за бургер, които са приготвени по рецепта за лимецови питки за бургер с вода, се разрязват на две и се запичат от разрязаната страна в грил тигана.

След като се изпекат, питките се намазват с лютеница.

Върху едната половина се слага пуешкото кюфте, след това яйцето и щипка пържен лук.

Захлупва се с другата половина и се захваща с дървено шишче пуешкият бургер на грил-тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: