Магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук
Parsley Patties with Cheese and Spring OnionsĆuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Зеленчукови Кюфтета»Магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук

Магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k9k1
Магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
18/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
"Добър апетит с моите магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук!"

Необходими Продукти

  • магданоз - 200 г (листа)
  • пресен лук - 6 стръка
  • пресен чесън - 4 стръка
  • яйца - 2 бр. XL
  • овче сирене - 220 г, по - твърдо
  • извара - 130 г
  • сол - 2 щипки
  • галета - 8 с.л. или до получаване на гъста смес
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 бр. за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тези магданозени кюфтенца използвам листата и част от по- тънките дръжки на магданоза, които са в горната част на клонката.

Пресният зелен лук и чесън се почистват и нарязват на едро.

В каната на блендер се слага магданозът и се смила на средни обороти.

Добавят се зелените лук и чесън, сиренето, изварата и яйцата.

Уредът отново се включва на по-високи обороти, за да се смели и хомогенизира всичко.

Не трябва да става на съвсем фина каша, а да се виждат и парченца от магданозени листа и лук.

Сместа на този етап е рядка, затова се сгъстява с галета - около 8 супени лъжици с връх.

С намазнени ръце се оформят магданозени кюфтенца и се пържат до златисто в силно загрятото олио.

Изваждат се върху кухненска хартия зеленчуковите кюфтенца и след това се прехвърлят в плато за сервиране и се гарнират с лимон, нарязан на четвъртинки и любим сос по желание.

Добър апетит с моите магданозени кюфтенца със сирене и зелен лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: