Торта-желе с ядливи цветя и плодове
Torta-žele sa jestivim cvećem i voćemPastel de gelatina con flores comestibles y frutas
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Желирани Сладкиши»Торта-желе с ядливи цветя и плодове

Торта-желе с ядливи цветя и плодове

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7115k2k3k
Торта-желе с ядливи цветя и плодове
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
19/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
"Креативна идея за торта-желе, която ще впечатли всичките ви гости"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази желирана торта изсипете 2 желатина в купичка с 4 супени лъжици вода. Предварително затоплете компота добре, когато е достигнал приблизително 70-80 градуса, го отдръпнете от котлона. Поставете желатина и ванилията към него и разбъркайте, докато се разтвори.

На дъното на формата (в случая е силиконова) поставете плодовете, цветята и листата мента и ги залейте с компотения желатинов сироп. Поставете в хладилника за един час.

През това време пригответе следващата смес.

Затоплете прясното мляко, добавете захарта, заквасената сметана и разбъркайте добре, но не позволявайте да завира, отдръпнете от огъня и добавете следващите 2 пакетчета желатин, които предварително сте подготвили, според указанието на опаковката.

Накрая добавете и изпечените бадеми и разбъркайте отново.

При леко охлаждане, но не трябва да е започнало действието на желатина, извадете формата от хладилника и залейте с млечната смес.

Приберете тортата-желе с ядливи цветя и плодове отново в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Грабвайте по една лъжичка и да ви е сладко с любимия желиран сладкиш!

Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: