gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Перфектният ябълков щрудел

Перфектният ябълков щрудел

НикиНики
Мастър Шеф
6955k2k2k2
Перфектният ябълков щрудел
Снимка: Ники
1 / 6
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции8
"Сочен и много вкусен ябълков щрудел дори и за най-претенциозните гости. Споделете и пригответе!"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 125 мл топла
  • сол - 1 щипка
  • Плънка
  • ябълки - 500 г
  • захар - 30 г тръстикова
  • масло - 30 г
  • орехи - 30 г печени
  • захар - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - за мазане
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с олиото.

Добаваме меда към водата до пълно разтваряне. Смесваме брашното с медената вода, омесваме гладко тесто, намазняваме го и оставяме да почине за 30 минути.

Ябълките почистваме и нарязваме на дребни кубченца, добавяме канелата и смесваме с двата вида захар.

Тестото разточваме на много тънка кора, намазваме с разтопено масло, поръсваме с малко захар, слагаме ябълките, поръсвам с останалата захар, печените орехи (натрошени).

Навиваме щрудела на руло, поставяме го в тавата, намазваме го с масло, печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.

Намазваме го отново с масло и печем за още 15 минути. Изваждаме го от фурната и отново мажем с масло.

Оставяме да се охлади и поръсваме обилно с пудра захар.

Перфектният ябълков щрудел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: