Чийзкейк с райска ябълка
Čizkejk sa japanskom jabukom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с райска ябълка

Чийзкейк с райска ябълка

МиссаМисса
Помощник Готвач
502671582201
Чийзкейк с райска ябълка
Снимка: Мисса
1 / 3
21/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
"Ето че можем да приготвим и чийзкейк с райска ябълка - невероятен е"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет смлени (200 г)
  • масло - 150 г разтопено
  • масло - 100 г на стайна температура
  • цедено кисело мляко - 300 - 500 г
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • райска ябълка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смлените или натрошени бисквити се слагат в голяма купа и се смесват с разтопеното краве масло. Объркват се хубаво до хомогенност.

Сместа за блата се слага във форма за торта с падащо дъно и с притискане се разстила равномерно по дъното й. Тавата се пъха в хладилника да стегне, а през това време се подготвя кремът.

Течната сметана трябва да е студена и се разбива в дълбок съд с миксер.

В друг съд се поставят цеденото кисело мляко, кравето масло на стайна температура, маскарпонето и пудрата захар. Разбиват се с миксер и се смесват със сметаната.

Сместа се разпределя върху блата и отгоре се декорира с райска ябълка на кубчета.

Чийзкейкът се оставя да се охлади, за да стегне преди консумация.

Чийзкейкът с райска ябълка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: