Крем супа от моркови с джинджифил
Krem čorba od šargarepe sa đumbirom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Крем супа от моркови с джинджифил

Крем супа от моркови с джинджифил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k10k1
Крем супа от моркови с джинджифил
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Ако обичате леко пикантни вкусове, тази крем супичка няма как да не ви хареса"

Необходими Продукти

  • моркови - 400 г
  • джинджифил - 12 г пресен корен
  • лук - 80 г (1/2 глава)
  • картофи - 2 бр. среден размер
  • праз - 40 г бялата част
  • домати - 1 бр.
  • батати - 1/2 бр.
  • краве масло - 25 г
  • зехтин - 1 с.л. + за поръсване
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме всички зеленчуци и ги режем на дребни кубчета.

Коренът джинджифил обелваме и също нарязваме при морковите, лука, праза, картофите и домата.

Слагаме всичко в голяма касерола и заливаме със 750 мл вода.

Поставяме тенджерата на котлона, добавяме сол, лъжица зехтин и черен пипер и варим на умерен огън 35 минути.

Добавяме маслото и пасираме морковената супа до идеално гладка консистенция. Можем да разредим с още вода, ако стане много гъста.

Сервираме я гореща с поръска от зехтин и хрупкави крутони по желание.

Заради джинджифила кремсупата от моркови с джинджифил става леко пикантна, за което допринася и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: