gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Задушено зеле с булгур

Задушено зеле с булгур

НикиНики
Мастър Шеф
6505k2k2k2
Задушено зеле с булгур
Снимка: Ники
1 / 6
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции1
"Да ви е вкусно с това задушено зеле с булгур."

Необходими Продукти

  • зеле - 700 г прясно
  • чесън - 3 скилидки
  • булгур - 150 г
  • лук - 1 бр.
  • вода - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моркова настъргваме на едро ренде, зелето и лука, почистваме и нарязваме на лентички.

В дълбок тиган си загряваме мазнина, задушаваме моркова, лука и чесъна, добавяме ситно нарязаното зеле и покриваме с капак, готвим за 20 минути.

След това добавяме измития и предварително накиснат булгур, заливаме с вода, овкусяваме със сол и черен пипер.

Слагаме капака, намаляме огъня и готвим постното зеле за още 15 минути.

Поднасяме постното ястие поръсено с пресни зелени подправки.

Да ви е вкусно с това задушено зеле с булгур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: