gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Домашна торта, поръсена с орехи

Домашна торта, поръсена с орехи

Райна АговаРайна Агова
Новак
22781297
Домашна торта, поръсена с орехи1 / 2
25/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 24 с.л.
  • брашно - 24 с.л.
  • газирана напитка - 24 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • компот - 150 мл
  • орехи - 250 г
  • прясно мляко - 1.200 мл
  • брашно - 9 с.л.
  • захар - 9 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до образуване на пяна. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и се добавя на малки порции към яйцата.

Бърка се, докато се усвои добре брашното. Прибавя се и ванилията.

Сместа се разделя на 3 равни части. В едната част се слагат 2 с.л. какао.

Всеки блат се пече за 20 мин на 180°C.

Вари се 1 л прясно мляко със захарта. Отделно се разбиват жълтъците, останалото мляко и ванилията.

Прибавя се към врящото мляко и се бърка постоянно до гладък крем.

Сиропира се всеки блат с малко компот, маже се с крем и се слагат плодове.

За тази орехова торта могат да се използват плодове като ананас и банани.

Поръсва се с орехи от всички страни.

Домашна торта, поръсена с орехи определено ще се хареса на всички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: