Домашни Мекици

Ангел НеновАнгел Ненов
Новак
32939
Домашни Мекици
Снимка: Ангел Ненов
1 / 2ВИДЕО
24/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции15
"След дълги години търсене на рецепта за мекиците, които помня от детството си, най-накрая попаднах на правилната. Резултатът е големи и пухкави мекици, с хрупкава среда и невероятен вкус."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички продукти до получаване на много грубо тесто.

Покриваме за 20 минути за да може брашното да поеме течностите.

След като тестото се е хидратирало правилно, с намокрена ръка, бъркаме под тестото, повдигаме и ратегляме краищата му. Покриваме отново за 1 час.

Повтаряме горната процедура още веднъж с мокра ръка. Покриваме за последен път и оставяме тестото в хладилника за 8 часа (или през нощта).

На следващия ден изкарваме газовете от тестото, оформяме мекиците и ги пържим в олио 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: