Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет Руло с кашкавал

Омлет Руло с кашкавал

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Омлет Руло с кашкавал
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
25/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Интересно предложение от омлет руло, което се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • сол
  • бял пипер
  • олио - за мазане
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 40 г
  • черен пипер
  • риган
  • чесън - на прах
  • магданоз
  • зелен лук - перца
  • краве масло - 1 бучка
  • за сервиране
  • репички
  • зелена салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи отделяме жълтъците и белтъците на 8 яйца. При белтъците добавяме сол и бял пипер.

Разбъркваме хубаво, изсипваме в тава с хартия за печене, намазана с олио. Печем омлета за 7-8 минути на 160 °C.

Разбъркваме жълтъците и добавяме сол, 2 с.л. прясно мляко, 40 г настърган кашкавал, черен пипер, чесън на прах, риган, нарязани на ситно магданоз и пера зелен лук.

В тиган слагаме бучка масло и сместа с жълтъците. Разбъркваме (става като бъркани яйца).

Върху дъска слагаме стреч фолио и обръщаме белтъците.

Премахваме хартията внимателно и в широката част сипваме запържените жълтъци.

С помощта на фолиото завиваме на солено руло.

Сервираме омлета руло със зелени салати и репички.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: