gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницели от кайма и картофи по селски

Шницели от кайма и картофи по селски

Райна АговаРайна Агова
Новак
227812100
Шницели от кайма и картофи по селски1 / 2
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Порция шницели със супер гарнитура от картофи по селски - какво повече ви трябва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с черен пипер, чубрица и кимион.

Прибавя се ситно нарязана глава лук и едно яйце. Оформят се големи топки.

Топка от каймата се разстила върху галетата.

В едната половина се слага плочка кашкавал и се загръща с другата половина.

Притиска се и се овалва в галетата.

Слагат се шницелите за няколко часа в хладилника. След това се потапят в яйце и се пържат.

Картофите се слагат в завряла подсолена вода за 8 мин. След това се овкусяват с червен пипер, шарена сол и олии.

Подреждат се в тава с хартия за печене и се пекат вкусни картофи на фурна до златисто.

Шницелите от кайма и картофи по селски е вкусен обяд за всеки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: