Агнешка казъртма по тракийски

14/12/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • лук - 2 глави (големи)
  • олио - 1 к.ч. (непълна)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (непълна)
  • ким
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и го задушавате в сгорещената мазнина. Посолявате, прибавяте ким и бахар, заливате с хладка вода и оставяте месото да ври на тих огън до омекване.

Отделно нарязвате лука на тънки филийки и го задушавате в малко мазнина. Поръсвате запръжката с червен пипер и я изсипвате върху полусвареното месо, към което сте прибавили вече киселото мляко.

Слагате ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар