Сочни кюфтенца от соева кайма
Sočne ćuftice od sojinog mleveog mesa
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Сочни кюфтенца от соева кайма

Сочни кюфтенца от соева кайма

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2061k4982k1
Сочни кюфтенца от соева кайма
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
30/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Дори на най-големите любители на месото тези кюфтенца се харесват"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Соевата кайма се приготвя според описанието на опаковката (залива се с топла вода 1:3).

Остава се да изстине и поеме водата.

Ако каймата не е поела всичката вода, се отцежда.

Поставя се в дълбока купа и се прибавят овесените ядки.

Лукът и чесънът се настъргват и се прибавят към сместа. Прибавят се подправките и се чуква яйцето. Посолява се и се омесва хубаво.

Оставя се каймата да престои 1 час.

Олиото се загрява. Оформят се вегетарианските кюфтенца, овалват се в брашното и се пържат в горещото олио.

Изваждат се безмесните кюфтета върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Поднасят се топли сочни кюфтенца от соева кайма със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: