Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки прави банички

Малки прави банички

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Малки прави банички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"Домашните прави банички са идеалната закуска за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г
  • турски кори - 1 пакет триъгълни
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в микровълнова или на водна баня. Сипете сиренето в купа, натрошете го. Чукнете яйцата и разбъркайте. Добавете магданоза, наситнен.

Разстелете корите за баница. Ако нямате триъгълни, изрежете правоъгълните от всяка страна, да се получат 4 четириъгълника.

Намажете първата кора с масло, поръсете с лъжица от плънката. Сложете втора кора. Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.

Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.

Малките прави банички са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: