Нежен чийзкейк с тиква и шоколад
Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Нежен чийзкейк с тиква и шоколад

Нежен чийзкейк с тиква и шоколад

Нежен чийзкейк с тиква и шоколад
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
03/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
"Да, изглежда добре този чийзкейк, но е и много вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите с кравето масло в кухненски робот.

Сложете ги във форма за торта с падащо дъно. Загладете с лъжица и оставете в хладилника.

Разтворете агар-агара в малко от сметаната.

В касерола сложете останалата сметана, захарта, крема сиренето и маскарпонето. Изчакайте да заври и добавете пюрето от тиква.

Разбъркайте и сложете агара. Варете 2 минути на ниска степен.

Махнете от котлона и оставете леко да се охлади. Извадете формата и изсипете сместа върху бисквитите.

Разтворете шоколада в прясното мляко на котлона.

Ще получите средно гъста смес. Излейте върху чийзкейка шоколада и с лъжица направете въртеливи движения.

Нашарете сместа с леки кафяви шарки. Оставете чийзкейка с тиква в хладилника за няколко часа или ден да стегне.

Украсете нежния чийзкейк с тиква и шоколад с разбита сметана по желание и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: