gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Обикновен хляб

Обикновен хляб

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
83707153496
Обикновен хляб
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 6
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Пухкав, обикновен хляб - всички бързат да си отчупят"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г + малко за доомесване
  • мая - 7 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 350 мл топла
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесих меко тесто за хляб от продуктите, както са изброени.

Намазах с олио и оставих на топло за час.

Прехвърлих тестото в набрашнена тавичка, поръсих с брашно, направих леки прорези и оставих на топло още 20 минути.

Пекох белия хляб на 180 °C 40 минути.

Извадих, намазах с масло и завих с кърпа.

Не можах са изчакам да изстине, толкова е вкусен този обикновен хляб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: