Вкусно кашкавалено хлебче
Ukusan hleb sa kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Вкусно кашкавалено хлебче

Вкусно кашкавалено хлебче

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
83707153512
Вкусно кашкавалено хлебче
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 4
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Домашно кашкавалено хлебче, което всички у дома ще обикнат от пръв поглед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирах маята в прясното мляко и захарта. В купа сипах брашното, солта, олиото и активираната мая.

Омесих меко и нелепнещо тесто, намазах го с олио и го оставих за час да втаса.

В тавата на фурната сложих хартия за печене и с падащия ринг за печене 26 см очертах кръг.

Изсипах тестото и с ръце го разтеглих колкото очертанието.

С нож направих прорези (не додолу) като квадрати.

Намазах обилно със смес от 1 жълтък и 50 г разтопено масло.

В прорезите сложих тънко нарязан кашкавал и ринга, за да си запази формата нашият хляб.

Оставих още 20 минути да втаса. Пекох вкусното кашкавалено хлебче 25 минути на 190 °C.

Вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: