Селско руло с ябълки
Seoski rolat sa jabukama

Селско руло с ябълки

НикиНики
Мастър Шеф
7015k2k2k2
Селско руло с ябълки
Снимка: Ники
1 / 3
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции19
"Със сигурност ще си боднем от селското ябълково руло"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 2 бр. големи
  • кондензирано мляко - 300 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • брашно - 120 г
  • нишесте - 30 г царевично
  • Плънка
  • ябълки - 4 бр.
  • кaнела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • захар - 50 г тръстикова
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това лесно сладко руло ябълките настъргваме, в тава си слагаме хартия за печене, маслото разделяме на кубчета и разпределяме в тавата.

Върху маслото поставяме настърганите ябълки, лимоновия сок, захарта и канелата.

В предварително загрята фурна печем за 10 минути.

В купа разбиваме яйцата, добавяме солта, ванилията, разбъркваме и добавяме кондензираното мляко, олиото, пресятото брашно и нишестето.

Изваждаме тавата и заливаме горещите ябълки със сместа.

В горната страна подреждаме нарязаните на тънко филии ябълки и печем за около 20 минути.

Изваждаме и обръщаме пандишпана върху кърпа, премахваме хартията и завиваме на руло, така че ябълките да останат отгоре.

Оставяме да се охлади и поръсваме с пудра захар ябълковото руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: