gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Маслени закуски със сирене и кашкавал

Маслени закуски със сирене и кашкавал

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
4963k8792k5
Маслени закуски със сирене и кашкавал
Снимка: Яница Николова
1 / 3
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне75 мин.
Готвене30 мин.
Общо105 мин.
Порции4
"Не можем само да гледаме тези маслени закуски"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 125 мл
  • яйца - 1 бр. или белтъци 2 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л., с връх
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - около 350 г
  • Плънка
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • Още
  • краве масло - 4 с.л., разтопено
  • жълтъци - 1 бр., за намазване
  • мак - 1/2 ч.л., за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените съставки и се оставя да втаса за 1 час на топло, като се покрива, да не изсъхне.

След това се разделя на четири части и всяка се оформя на топка, която се разточва на елипса.

В единия край се слага плънка от разбърканите натрошено сирене, настърган кашкавал и белтък.

В другия край на елипсата се срязва с нож на лентички и после се навива на руло.

Така е с интересна форма на лентички отгоре.

Намазва се с жълтък и всяка закуска се полива с 1 с.л. разтопено масло и поръсва с мак.

Оставят се да втасат около 30 минути и после домашните кашкавалки се пекат на 180°C около 30 минути или до златисто.

След изпичане се покриват, за да са меки закуските.

Сервират се с айрян маслените закуски със сирене и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: