Рибена чорба от филе толстолоб
Riblja čorba od fileta tolstolobika
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба от филе толстолоб

Рибена чорба от филе толстолоб

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
1921k4467901
Рибена чорба от филе толстолоб
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
06/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Вкусна рибена чорба от толстолоб - ето как да я приготвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето толстолоб се нарязва на големи парчета и се осолява.

Поставя се в купа и се залива с бялото вино. Престоява 1/2 час.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 1-2 с.л. вода и олиото.

Добавя се доматът, нарязан на дребно. Прибавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с вода.

Като заври, прибавяме и картофите нарязани на малки кубчета.

Варим 5-10 мин и прибавяме филето риба.

Като се свари, изваждаме и накъсваме на парченца в рибената супа.

Връщаме в тенджерата, добавяме подправките - девесила и магданоза, ситно нарязани.

Подправяме с лимонов сок или оцет и сервираме вкусната рибена чорба от филе толстолоб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: