Кюфтенца от треска в еър фрайър
Ćuftice od bakalara u air fryer-u
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Кюфтенца от треска в еър фрайър

Кюфтенца от треска в еър фрайър

Кюфтенца от треска в еър фрайър
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
07/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Страхотни рибни кюфтенца, от които ще трябва да направите много"

Необходими Продукти

  • скариди - 5 бр. белени
  • треска - 500 г филета
  • сол
  • черен пипер
  • жълтък - 1 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Треската сварете в тенджера с вода за 5-10 минути.

Извадете, отцедете и поставете в купа.

Накъсайте на малки парчета и оставете да се охлади рибата треска.

Добавете жълтъка, чесъна и солта. Объркайте добре.

Оформете рибните кюфтенца и оваляйте в галетата.

Загрейте фрайъра на програма air fry за около 5 минути.

Забодете кюфтенцата по едно на дървено шишче.

Сложете и по една скарида. Подредете на скарата. Намажете със зехтин.

Гответе на 190 °C за 10 минути кюфтенца от треска в еър фрайър.

Ако е необходимо обръщане, го направете на 5-та минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: