gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Балкански хляб в хлебопекарна

Балкански хляб в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
Балкански хляб в хлебопекарна1 / 2
09/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
"Само сиренце и няколко парчета от този балкански хляб ни трябват за една вкусна вечеря"

Необходими Продукти

  • вода - 170 мл
  • суха мая - 1 пакетче от 7 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 315 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на пекарната се налива водата, прибавя се захарта и олиото.

После се добавя пресятото брашно и в единия край се прави кладенче и се изсипва маята, а в другия край се прибавя солта.

Хлебопекарната се включва на основен бял хляб за 3 часа.

След това се слага на решетка балканският хляб в хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: