Трахана с кисело зеле

13/07/2014
TeDiTo
отTeDiToНовак
"Най-вкусната трахана с кисело зеле се прави през зимата Дай един лайк, ако и ти мислиш така "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 530
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • трахана - 1 ч.ч. (едро смляно царевично брашно)
  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го задушете в половината сгорещена мазнина. Може да добавите и малко вода. Измийте траханата и я залейте със студена вода в съотношение 1:5. Кипнете и варете на тих огън до омекването ѝ.

Добавете задушеното зеле, разбъркайте добре и варете до готовност на траханата. Загрейте остатъка от мазнината и запържете ситно нарязания лук.

Поръсете с червен пипер, разбъркайте и залейте киселото зеле и траханата. Посолете и оставете още 5-6 минути на котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар