Заек по селски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7698952k
Заек по селски1 / 2
26/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. (гореща)
  • дафинов лист - 4 - 5 бр
  • черен пипер - 8 - 9 зърна
  • бахар
  • сол
  • олио - 1/2 к.ч.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплаквате и го нарязвате на порции, които запържвате от всички страни в сгорещената мазнина. Добавяте ситно нарязаните лук и домати и продължавате на пържите.

Щом лукът поомекне, наливате виното и горещата вода, слагате подправките и скилидките чесън и посолявате на вкус. Захлупвате тенджерата, замазвате капака с тесто и варите на тих огън за около 1 час и 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: