Кебап по Странджански

Кебап по Странджански1 / 2
13/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ех, този кебап, истинско удоволствие е да седнем на масата и да си го хапваме задължително с червено вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския бут /може и свинско за готвене и т.н./на парчета, овкусяваме със солта и червеният пипер.

Запържваме в сгорещеното олио за няколко минути. Прибавяме ситно нарязания лук на ситно и оставяме да се задуши под капак за 10-ина минути.

Прибавяме брашното, доматеното пюре и червеният пипер. Разбъркваме и наливаме виното, след което сипваме вода, колкото да покрие месото.

Оставяме свинския кебап да къкри на слаб огън 20-30 минути.

Накрая добавяме нарязаните на ивички краставичките и чубрицата, задушавам още 5 минути и сервирам кебап по Странджански с гарнитура от картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: