Грис кнедли с праскови
Griz knedle sa šantelije beskvama
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Грис кнедли с праскови

Грис кнедли с праскови

Korisnik#273643Korisnik#273643
Новак
3711444
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Грис кнедли с праскови
Снимка: Korisnik#273643
1 / 5
17/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
6
"Забравете за диетите, когато приготвяте тези кнедли. Те са неустоими."

Необходими Продукти

  • мляко - 500 мл
  • грис - 250 г
  • галета - 125 г
  • яйца - 1 бр., по - голямо
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 10 г
  • захар - 8 с.л.
  • канела - според нуждите
  • праскови 25 бр. дребни
  • брашно - около 250 г
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото с гриса и 4 с.л. захар и след това го охладете. Запържете галетата с 4 с.л. захар в малко олио.

Когато грисът изстине добавете яйцето, брашното и бакпулвера.

Замесете хубаво тесто и оформете руло, което ще нарежете на равни парчета.

От всяко парче оформете топка, в средата поставете праскова и затворете така всички домашни кнедли.

Варете кнедлите във вряща вода, леко подсолена, за няколко минути. Те са готови, когато излязат на повърхността. Варете ги още 3-5 минути.

Извадете кнедлите с надупчена лъжица и ги сложете в галетата.

Всяка кнедла и я оваляйте добре в галетата, за да се слепят добре грис кнедлите с праскови.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: