Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена ципура с два вида паста и картофено пюре

Печена ципура с два вида паста и картофено пюре

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Печена ципура с два вида паста и картофено пюре
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
13/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Само погледнете това рибно ястие - истинско съвършенство в чиния"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • зехтин
  • лимони - резени
  • розмарин - пресен
  • картофено пюре
  • картофи - около 500 г сварени
  • краве масло
  • сол
  • черен пипер
  • чеснова паста
  • чесън - 4 скилидки /може и повече/
  • сол
  • олио
  • орехова паста
  • орехи
  • зехтин
  • сушени боровинки
  • зелена салата - за поднасяне
  • хайвер - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на пет парчета и поставяме в тава. Овкусяваме със сол, черен пипер, чесън на прах и зехтин.

На всяко парче поставяме резен лимон и пресен розмарин. Печем сочната ципура в предварително загрята фурна на 180 °C за 20-25 минути.

Картофено пюре: Сварени и намачкани картофи, овкусени със сол и черен пипер. Добавяме краве масло, разбъркваме хубаво и поставяме в плик или пош.

Чеснова паста: С кълцалник счукваме скилидки чесън със сол. На тънка струйка добавяме олио, като бъркаме непрекъснато.

Паста от орехи и сушени боровинки: В блендер смиламе орехови ядки, сушени боровинки и зехтин.

Сервираме в чиния, като, първо, с малка лъжичка слагаме от ореховата паста. Подреждаме парчетата печена риба.

Между всяко поставяме листо от зелена салата. Изрязваме ъгъл на плика с картофеното пюре и слагаме в единия край по малко върху всяко парче риба.

Слагаме отстрани от чесновата паста, а отгоре хайвер.

Печена ципура с два вида паста и картофено пюре е невероятно вкусна!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: