Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме рибата. Нарязваме я на пет парчета и поставяме в тава. Овкусяваме със сол, черен пипер, чесън на прах и зехтин.
На всяко парче поставяме резен лимон и пресен розмарин. Печем сочната ципура в предварително загрята фурна на 180 °C за 20-25 минути.
Картофено пюре: Сварени и намачкани картофи, овкусени със сол и черен пипер. Добавяме краве масло, разбъркваме хубаво и поставяме в плик или пош.
Чеснова паста: С кълцалник счукваме скилидки чесън със сол. На тънка струйка добавяме олио, като бъркаме непрекъснато.
Паста от орехи и сушени боровинки: В блендер смиламе орехови ядки, сушени боровинки и зехтин.
Сервираме в чиния, като, първо, с малка лъжичка слагаме от ореховата паста. Подреждаме парчетата печена риба.
Между всяко поставяме листо от зелена салата. Изрязваме ъгъл на плика с картофеното пюре и слагаме в единия край по малко върху всяко парче риба.
Слагаме отстрани от чесновата паста, а отгоре хайвер.
Печена ципура с два вида паста и картофено пюре е невероятно вкусна!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа