gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони Болонезе

Макарони Болонезе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Макарони Болонезе1 / 10
17/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
"Дали любовта към пастата е диагноза или признак на добър вкус?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете макароните в дълбока тенджера, така че водата да ги покрива. Добавете 1 с.л. сол и 2 с.л. зехтин и варете до готовност, като се съобразите с описанието на опаковката.

Загрейте 50 млл зехтин и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете моркова, нарязан на мари кубчета и пресования чесън. Пържете още 3-4 минути, след което добавете телешката кайма и запържете, като внимавате да не стане на бучки. Пържете в продължение на 4-5 минути.

Сложете предварително пасираните домати, ситно нарязаната целина, червеното вино и подправките. Оставете соса да се вари около 15 минути на тих огън. Добавете черен пипер и сол на вкус.

Поднесете макароните обилно поляти със сос болонезе и богато поръсени със ситно настърган пармезан.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: