Постна содена питка със зехтин
Posna pogača od sode sa gaziranom vodom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Постна содена питка със зехтин

Постна содена питка със зехтин

SweetnessSweetness
Новак
1541
Постна содена питка със зехтин
Снимка: Sweetness
1 / 4
26/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Усетите ли аромата на тази содена питка, няма как да не я опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното в стъклена купа, смесено със солта и правите в средата му кладенче.

Сипвате зехтина, загасената в оцета сода и газираната вода в кладенчето и разбърквате със шпатула до объркване на сместа/тесто.

Завивате купата с кърпа и оставяте да почине 30 минути.

В предварително намаслена и брашнена тава, ако имате от йенско стъкло, оформяте содената питка.

Украсявате както желаете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като извадите от фурната, поставете на решетка и покрийте с кърпа постната содена питка със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: