Моят селски бахур

НикиНики
Мастър Шеф
7555k3k3k3
Моят селски бахур
Снимка: Ники
1 / 6
30/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
260 мин.
Порции
8
"Ето как да приготвите вкусен бахур"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червата измиваме много добре под течаща вода, ката ги обръщаме с помощта на клонка.

Измиваме карантията и месото оставяме да се отцедят, след това ги накълцваме. Добавяме нарязания на ситно лук и предварително почистения и сварен ориз до полуготовност.

Добавяме сухите подправки и омесваме добре. Оставаме на хладно за два часа.

След това завръзваме със здрав конец единия край на червата и пълним с помощта на фуния, като внимаваме да не скъсаме червото.

Щом го напълним, завързваме и другия край.

Готовия бахур поставяме в голямо памучено парче плат, така че да може да се завърже отгоре, първо го надупчваме с кука или шишче.

Поставяме в дълбока тенджера и варим селския бахур на тих огън около час и половина от завирането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: