Чорбаджийски сарми

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
03/06/2009
"Това е то да си чорбаджия - най-вкусните сарми с най-ароматната плънка за теб се правят "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 031
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - от кокошка, пуйка 850 гр.
  • кисело зеле - 1500 гр.
  • олио - 150 мл.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разпределя на порции и се задушава в мазнината, след което се посолява, поръсва се с червения пипер и се изважда.

В същата мазнина се задушава няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на зелката, след което се сваля от огъня.

Външните листа на зелката се почистват от твърдите части и се попарват с вряла вода. Във всеки лист се увива по 1 парче месо. Сармите се нареждат в тенджера върху задушеното зеле, похлупват се с чиния, заливат се с топла вода и се оставят да врят на тих огън, докато останат на мазнина.

Поднасят се, като във всяка чиния се слага по 1 сарма и задушено зеле наоколо.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Галя
Галя
29.10.2013 18:42
Става още по вкусно,когато месото се намаже леко със счукан чесън.
1
1