Пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад
Integralni keks sa marmeladom od šipkaWhole Grain Cookies with Rosehip Marmalade
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад

Пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6ВИДЕО
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
28
"Бисквитки с мармалад, с които да посрещнете своите гости"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • брашно - 20 г бяло
  • яйца - 2 бр. малки
  • краве масло - 120 г
  • захар - 100 г
  • кардамон - щипка
  • бакпулвер - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - настъргана
  • сол - щипка
  • щипков мармалад, нутела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте двата вида брашно с бакпулвера и щипка сол.

Прибавете захарта, двете малки яйца и нарязаното на парчета студено краве масло.

Ароматизирайте с кардамон, настъргана лимонова кора, ванилия!

Замесете меко и маслено тесто. Завийте го в парче найлон и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Охладеното тесто разточете на набрашнен плот и изрежете с формички празничните сладки.

Наредете нарязаните пълнозърнести бисквитки в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете бисквитките на 180°C в статична фурна за около 8-10 мин.

Охладете ги на решетка. Слепете две по две с шипков мармалад или Нутела!

Забележка: От същото тесто може да направите малки тарталети и украсите със пълнозърнести бисквитки с шипков мармалад!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: