gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Луканка»Домашни свински луканки

Домашни свински луканки

НикиНики
Гуру
7746k3k4k3
Домашни свински луканки
Снимка: Ники
1 / 5
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
160 мин.
Общо
160 мин.
Порции
20
"Ето как да си приготвите домашни свински луканки - страхотно мезе за уютните вечери у дома"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 9 кг шарено
  • чубрица - 20 г
  • черен пипер - 20 г
  • сол - 200 г
  • червен пипер - 50 г
  • свински черва - за пълнене тънки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и го поставяме в корито, добавяме всички подправки и омесваме добре.

Смиламе месото и започваме да пълним червата с каймата.

Връзваме двата края на домашните луканки със здрав конец.

Нанизваме луканките на прът и поставяме на сухо и прохладно място да се сушат.

От време на време е хубаво да се размачкват със шише или точилка домашните свински луканки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: